Испанският производител на автомобили Seat ще инвестира 5 млрд. евро до

...
Испанският производител на автомобили Seat ще инвестира 5 млрд. евро до
Коментари Харесай

Seat ще инвестира 5 млрд. евро в две от марките си до 2025 година

Испанският производител на коли Seat ще влага 5 млрд. евро до 2025 година за развиването на марките си Seat и Cupra, насърчавайки научноизследователската и развойна активност за създаването на нови модели и електрификацията на продуктовата гама, в допълнение към подобряването на оборудването и оборудванията във фабриката Martorell (Барселона). Това излиза наяве, откакто компанията разгласи бъдещите си проекти за двете марки за разширение на каталога на компанията до 14 модела, написа eleconomista.es. 

Новият 100% електрически модел el-Born ще се създава в Цвикау (Германия), под марката Cupra. Производството на електрически транспортни средства с марката Seat в завода в Марторел се отсрочва до 2025 година, само че в случай че търсенето е задоволително голямо вероятно заводът ще поеме производството на дребни електрически автомобили, след триумфа на Seat Mii, за който се разяснява, че запасите са изчерпани. 

Ето за какво президентът на Seat Карстен Исенсее изиска съдействието на всички испански администрации за развиването на нужните инфраструктури, тъй че търсенето на този сегмент от транспортни средства да пораства.

" Планът за автомобилния бранш, утвърден от държавното управление, е придвижване в вярната посока за справяне с икономическото влияние на Covid-19 ", коментира президентът на Seat Карстен Исенсее. По думите му, заводът в Марторел е с обезпечено бъдеще и чака размера на продукцията да се върне към равнищата от преди Covid-пандемията след 2022 година.

" Повече от 1 милиарда евро са вложени в развиването на новия Seat León и новата версия на Seat Ateca, която ще бъде показана тази година. В допълнение към новите хибридни и плъгин версии, които ще бъдат показани през втората половина на тази година за Seat León и Seat Tarraco ", разгласи вицепрезидентът и началник на марката Cupra Уейн Грифитс. 

Ръководителите на Seat също оповестиха, че компанията ще отвори нов център за разработка на програмен продукт в град Барселона, който ще работи както за марките на Seat, по този начин и за групата на Volkswagen като цяло. Предвижда се в него да работят 120 експерти, като към двадесет от тях към този момент са наети. Този център ще управлява дигитализацията на компанията със основаването на цифрови приложения и решения. 

Един от пилотните планове на марката също ще се концентрира върху Барселона: услугата за шерване. Тя е част от създаването на новата марка транспортни средства Seat Mo за градска микро подвижност, която беше показана неотдавна и която предлага стартирането на нов електрически скутер и мотоциклет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР